Friday, 25 December 2009

Sayounara 2009 Youkoso 2010

Lagi 5 hari untuk say goodbye to 2009 and Welcome 2010...
Seperti tahun lepas, tahun ni pon kami nak pergi Cuti Cuti Jepun, of course to a warm place>(@@).

We are heading to Tokyo tonight to pick-up my SIL @ Narita Airport tomorrow morning. Stay few days there before heading to Osaka ( and Kagawa-ken kalo larat )...

Tanoshimi da na...

Happy New Year to ALL

Thursday, 17 December 2009

Birthday girl

Semalam, 16-Dec birthday Aliyah sebenarnya....Kebetulan lak Tanjoubi-kai @ hoikuen buat on 16-Dec, takde sambutan apa2 pon kat umah..InsyaALLAH ujung minggu ni baru plan nak buat kek etc...

Ni persembahan dari kelas Aliyah..

video

Monday, 7 December 2009

Tudung

Kalu tahun lepas, giler kejap belek katalog tupperware....2,3 bulan ni giler membelek tudung la pulak.Dah boring rasanya pakai tudung yg ada skrg ni...sebab dulu keje pakai uniform,tudung pon subsidi kilang, takde le terasa sgt nak beli tudung....raya pon biasanya tak beli pon tudung...huhuh

Lama-lama dah makin boring lak dgn tudung2 yg ada skrg ni...so, selain dari beli dgn kawan kat sini....su ada gak beli secara online...beli online secara runcit(biasanya min 3 helai) @ pukal (20helai)...

Untuk testing, su pon ada la beli 5 helai aritu...3 helai jenis plain ala-ariani, 2 helai corak.
Yg jenis corak tu su beli jenis CT Payung....kainnya jahit kat belah tepi, so bila pakai, just nice terletak kat bahu...

Bila dah tau kualiti tu...baru ler berani beli pukal la pulak...sebab harga selai,runcit & pukal sgt2 berbeza...heheheh (anak sedara pompuan & adik beradik pompuan ramai kannnnn)...

Sesapa yg berminat nak tengok tudung tu...sila la ke web mcm kat atas tu yer...

Seikatsu Happyoukai

Semalam ada seikatsu happyoukai kat Lyric Hall.Both Jannah & Aliyah ada buat performance.
Kelas Himawari buat cerita 'Aka zukin' & Jannah lak 'Jack and mame no ki'......
Dalam cerita masing2 tu, Aliyah jadi akazukin, Jannah lak jadi Niwatori(ayam)...huhuhu

Tahun lepas punya happyoukai bole tengok kat sini..

Sakura gumi : Jannah

Himawari gumi : Aliyah

Akazukin